Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Loading...
Gezondheid

Weet jij wat je dagelijks op je huid smeert?

Ik viel ik er vroeger ook voor: mooie marketingslogans die je vertellen dat reguliere cosmetica zorgt voor een mooie, stralende en rimpelloze huid. Toen ik gezonder en bewuster ging leven, kwam ik er tijdens mijn ontdekkingstocht achter dat dat helemaal niet klopt.

maandag om 07:00
Loading...
Gezondheid

Detoxen met PCOS.

Doe jij weleens een detox? Vorig jaar deed ik een milde detox, met de sappen van Frecious. Dat is me zo goed bevallen dat ik het dit jaar nog eens gedaan heb. In dit artikel vertel ik je over het belang van een detox en mijn ervaringen.

04 okt. 2019 om 06:30
Loading...
Gezondheid

Zo slaap je beter en word je energiek wakker.

Wist jij dat de meeste mensen zich bij het opstaan niet fit en uitgerust voelen? Vaak heeft dat te maken met een verkeerd slaapritme. Wist je dat er vier chronotypen zijn, met elk een ander slaappatroon? Weten welk type je bent, zorgt ervoor dat je beter slaapt en energieker en uitgerust wakker wordt. Het zorgt er ook voor dat je lichaam beter kan functioneren; een betere stofwisseling, minder snackattacks, meer energie en een heldere geest. Doe de test en ontdek welk type jij bent!

02 okt. 2019 om 06:30
Loading...
Gezondheid

Ziekte voorkomen met selfcare.

Dagelijks spreek ik vrouwen in mijn praktijk die gezondheidsklachten hebben. Ik leer ze over wat voeding voor je lichaam kan betekenen. En hoe het vrouwelijk lichaam in elkaar zit. Op die manier wordt het vanzelfsprekend om te stoppen met bepaalde voedingsmiddelen en andere producten toe te voegen.

18 sep. 2019 om 16:00
Door Kim Ooms
Loading...
Gezondheid

Je voedingsovergevoeligheden in kaart brengen met een bloedtest.

In mijn vorige blog las je over de stappen die je kunt zetten om de klachten van een auto-immuunziekte te verminderen. De eerste stap die ik noemde is het doen van een bloedonderzoek. Ik kreeg daar heel veel vragen over. Wat voor soort onderzoek is dat dan, wat houdt het in en hoe gaat het in zijn werk? In dit artikel beantwoord ik je vragen. ​

10 sep. 2019 om 07:00
Door Kim Ooms
Loading...
Gezondheid

Dit is waarom je niet van water drinken houdt.

Water drinken is iets waar veel mensen zich toe moeten zetten. Je denkt er simpelweg niet aan of je vindt het niet lekker. Elke zomer doe je weer een poging om meer water te drinken. Je neemt trouw je flesje water mee maar komt aan het einde van de dag tot de conclusie dat je weer te weinig gedronken hebt. Ik leg je in dit artikel uit waarom een ander makkelijk een halve liter water drinkt, en jij al moeite hebt met een klein glaasje water.

12 aug. 2019 om 14:00
Loading...
Gezondheid

Zo eet je gezond tijdens je vakantie.

Het is weer vakantietijd! De zomervakantie vind ik een van de heerlijkste momenten van het jaar. Vooral omdat we dan gaan kamperen. Dit jaar gaan we weer naar een camping in Tsjechië. Volop genieten van het mooie weer, ons gezin en even geen werk.

02 aug. 2019 om 06:30
Loading...
Gezondheid

Eet jij voldoende vezels?

Het is misschien niet het meest sexy onderwerp. Alhoewel, als je ze voldoende eet, ga je je misschien wel heel sexy voelen. Want: voldoende vezels -> gezonde darmen -> gezond lichaam met een gezonde geest!

04 jul. 2019 om 07:00
Loading...
Gezondheid

Een auto-immuunziekte? Zo ga je ermee om.

Als je de diagnose auto-immuunziekte krijgt, kan dat aanvoelen alsof je hebt verloren. Verloren van jezelf. Je voelt je machteloos en hebt het gevoel dat je geen grip meer hebt op je gezondheid. Je dacht dat je een sterke basis had, maar die basis is weg. Wat nu?!

02 jul. 2019 om 06:30
Door Kim Ooms
Loading...
Gezondheid

Ik viel om. Wacht jij tot je je crisispunt bereikt hebt?

Ben je niet meer helemaal happy met hoe je je voelt? Heb jij weleens het gevoel dat je het liever anders wilt? Ik geloof dat als je huidige leefstijl begint te wringen en je niet meer tevreden bent, dat dat een teken is dat je aan het begin staat van jouw grote transformatie. Ik zie het steeds weer gebeuren bij vrouwen. Je keuzepunt is bereikt.

13 jun. 2019 om 07:00
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK