Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Aniek Jonckers Brand

Aniek Jonckers Brand is founder van Puur Power. De afgelopen jaren heeft ze met haar 12-stappen-programma Puur Power Vrouw al meer dan 1100 vrouwen geholpen bij het ontwikkelen van een gezonde en gelukkige leefstijl. Ze inspireert vrouwen met haar eigen verhaal en laat zien dat gezond leven leuk én makkelijk kan zijn.

Je wordt een ander mens als je goed voor jezelf gaat zorgen.
Lees meer over Aniek
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Goed voor jezelf zorgen.27 feb. 2021 09:00
De 9 beste tips voor je bloedsuikerspiegel27 aug. 2018 18:13
Niet meer snaaien door meer te eten.20 mei 2019 06:00
Gezondheid

Ik viel om. Wacht jij tot je je crisispunt bereikt hebt?

13 jun. 2019 om 07:00

Ben je niet meer helemaal happy met hoe je je voelt? Heb jij weleens het gevoel dat je het liever anders wilt? Ik geloof dat als je huidige leefstijl begint te wringen en je niet meer tevreden bent, dat dat een teken is dat je aan het begin staat van jouw grote transformatie. Ik zie het steeds weer gebeuren bij vrouwen. Je keuzepunt is bereikt.

Loading...

De vrouwen die mijn programma volgen hebben allemaal hun eigen voorgeschiedenis. Het loopt al een tijdje niet meer zo lekker in hun werk, in hun relatie of hun gezondheid. Ze voelen zich niet helemaal happy, niet lekker in hun vel en zijn vaak moe en prikkelbaar. Mentaal en fysiek hebben ze al langere tijd klachten.

Ik was zelf ook ziek, moe en prikkelbaar.

Ik heb ook zo’n verhaal. Ik ben 9 jaar ernstig ziek, moe en prikkelbaar geweest. Ik had serieuze medische klachten waarvoor ik aangewezen was op het ziekenhuis. Daarnaast had ik ook vage klachten als slecht slapen, darmklachten en overgewicht. Zowel fysiek als mentaal ging het al heel lang niet meer zo goed. Maar, het heeft jaren geduurd tot het echt begon te wringen. Tot ik echt omviel. Toen was er pas die noodzaak, toen pas kwam ik in beweging.

Crisis is een wake up call!

Misschien herken het wel. Zolang het nog wel gaat, je je dag nog wel enigszins kunt doorkomen, kom je niet echt in beweging. Je hoort ook van anderen dat ze hun leven pas echt zijn gaan verbeteren, nadat ze in een fysieke en/of mentale crisis of burn-out waren beland. Terugkijkend zeggen ze dan vaak dat die burn-out of doodzieke periode hun mooiste geschenk is geweest, want het heeft ze de ogen
geopend. De crisis dwong ze tot actie. Ze voelden dat ze een keuze moesten maken om het vanaf nu anders te gaan aanpakken.

Als je je beter wilt voelen, een gelukkiger leven wilt hebben, succesvoller wilt zijn, lekker in je vel wilt zitten, dan ligt de basis daarvoor altijd in eerst beter voor jezelf gaan zorgen. De afgelopen jaren hoorde ik dat van iedereen terug. Door hun crisis zijn deze mensen bewustere keuzes in hun manier van leven gaan maken. Door hun crisis zijn ze hulp gaan zoeken. Door hun crisis hebben ze hun baan opgezegd. Door hun crisis gingen ze hun relatie veranderen, eetpatroon verbeteren, ze zijn gaan mediteren of gaan sporten. Of, ze hebben al deze vlakken aangepakt en zijn daardoor een ander mens geworden; sterker, gelukkiger en gezonder.

Wachten tot je je crisispunt bereikt hebt?

Gelukkig zijn er ook veel vrouwen die mijn programma gaan volgen terwijl ze de crisis nog voor zijn. Ze balanceren nog op het randje en zijn er nog niet overheen gegaan. Of, ze zijn er vroeg bij en kiezen nu al bewust om niet in die crisis te belanden. Dat vind ik bewonderenswaardig. Ik kan echt trots zijn als iemand preventief aan de slag gaat met het optimaliseren van haar leefstijl. Want waarom zou je eerst door een diep dal gaan als dat niet nodig is? Als je nu alleen wat vage klachten hebt kun je jezelf al gaan afvragen “Als ik zo doorga, wordt het er dan beter op? Wordt mijn leven, mijn lijf vanzelf beter of zal ik me alleen maar slechter gaan voelen en zal ik nu al ingrijpen?”

Hoe gaaf zou het zijn als je bruist van de energie en vrolijk bent? Lol maakt met je gezin, ook in de avond nog. Het hebben van veel energie kan je dag zo ontzettend veranderen. Plezier in je dag, je leven, je werk, je gezin in plaats van je door de dag heen worstelen en 's avonds uitgeput op de bank ploffen nadat je net iets te kortaf was tegen je kinderen toen ze je naar bed bracht. Waar kies jij voor?

Je leeft nu. Dit is jouw leven. Haal er zoveel mogelijk uit en geniet ervan.
Dat lukt je het beste als je goed voor jezelf zorgt. Als je bewuste en gezonde
keuzes maakt die je energie geven in plaats van energie vreten. Puur powerrrr!

Ik viel eerst om...

Ik geef het toe, ik ging niet preventief aan de slag en moest eerst omvallen om dit te begrijpen. Ik kan je vertellen, dat is geen pretje, de crisis viel me zwaar. En nu vind ik het zo zonde van al die jaren dat ik maar liep te zuchten terwijl ik me ook zo fit als nu had kunnen voelen. Had ik maar...
Ik hoop dat jij het niet zover laat komen en wél nu al die eerste stap zet naar een gezond en energiek leven. Kies voor jezelf, vandaag, je bent het waard.

Dit artikel is geschreven door Aniek Jonckers Brand.

Waarom zou je eerst door een diep dal gaan, als dat niet nodig is?

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.