Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Rachel Peeters

Rachel is Yoga Nidra Meditatiecoach. Dit is een bijzondere vorm van een geleide meditatie waarbij je in een staat komt tussen wakker zijn en slapen. Een sessie van een half uur staat gelijk aan 1-4 slaap!

Your body and mind need real rest and meditation is a perfect tool for that.
Lees meer over Rachel
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Een natuurlijk medicijnkastje.22 jan. 2019 07:00
Lifestyle

Slaapyoga

25 jan. 2019 om 06:00

Yoga nidra wordt ook wel ‘slaapyoga’ genoemd. Je komt hierbij in een staat tussen wakker zijn en slapen. Hierdoor verdwijnen spanningen uit je lichaam en malende gedachtes uit je hoofd, waardoor je in de diepst mogelijke relax-stand komt.

Loading...

Tijdens een yoga nidra meditatiesessie ga je comfortabel liggen met een deken over je heen. Je doet je ogen dicht en luistert naar een stem die je door de meditatie leidt. Tijdens een sessie van ongeveer 25 minuten ga je door deze stadia van de slaapcyclus:

Beta wave

je hersenen beginnen te ontspannen.

Alpha wave

Je spieren ontspannen, je hartslag gaat omlaag, je ademhaling wordt langzamer en je lichaamstemperatuur gaat omlaag. Je kunt soms een gevoel ervaren alsof je valt.

Stadium 1: theta wave

Het eerste stadium van de slaapcyclus is de overgang van wakker zijn naar slapen. Als je iemand wakker maakt in dit stadium zal hij/zij waarschijnlijk zeggen dat hij/zij niet aan het slapen was.

Stadium 2: sleep spindles

In het tweede stadium van de slaapcyclus daalt je lichaamstemperatuur nog iets verder en gaat je hartslag meer omlaag.

Stadium 3: slow-wave delta

Stadium drie is de overgang tussen lichte en diepe slaap. In dit stadium vindt celvernieuwing plaats, de aanmaak van het stresshormoon cortisol stopt en het immuunsysteem wordt verbeterd.

Stadium 4 is de diepe slaap. Yoga Nidra meditatie stopt na stadium 3. Je hebt daardoor de voordelen van slaap, zonder uit een diepe slaaptoestand wakker te moeten worden. Dat is de reden waarom je je zo energiek voelt na een yoga nidra meditatie sessie! Een yoga nidra meditatie van 25 minuten staat voor 3 uur slaap. Het is een hele snelle manier om bij te tanken na bijvoorbeeld een onrustige/korte nacht of om overdag even snel op te laden. Ook helpt het je om ‘s nachts beter te slapen.

Dus als jij ook meer rust, minder stress en meer energie wilt probeer Yoga Nidra meditatie dan eens uit. Benieuwd ? Neem dan een kijkje op mijn website en ik vertel je er alles over.

Dit artikel is geschreven door Rachel Peeters.

Yoga Nidra is een snelle manier om bij te tanken na een onrustige, korte nacht of om overdag even snel op te laden.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.