Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Meike Meinhardt

Meike helpt je om meer vanuit je hart te leven. Zij biedt in haar praktijk 'Dit is mijn Hart' individuele mini retraites aan waarbij zij gebruik maakt van coaching, transformatie yoga, massage en familie opstellingen. Zij geeft ook actieve lezingen en groepsopstellingen. Dit doet zij met heel Meinhardt.

Met heel Meinhardt.
Lees meer over Meike
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
De zalige glimlach.18 jan. 2019 07:00
Wat je voedt groeit!27 aug. 2018 16:33
Mijn hart volgen, of dat van een ander?11 feb. 2019 06:00
Mindset

Een pot goud (over het hoofd en het hart).

30 mei 2019 om 06:00

Terwijl het druilerig weer is buiten en mijn gezondheid te wensen overlaat stel ik mezelf de vraag hoe nu verder..?

Loading...

Mijn hoofd komt direct met een antwoord:
"Laat jezelf lekker wegzakken in een dekentje op de bank, met een grote zak verdriet-chips en een mega reep slachtoffer-chocolade.”
Het hoofd ratelt in 1 adem door:
"Ik weet het. Het leidt me alleen maar naar meer lijden, maar jee wat kan ik er soms van genieten. Me gewoon even wentelen in het zielig zijn, kan een goede keuze zijn, zo op z'n tijd."

Maar er is nog een stem die reageert op de vraag : hoe nu verder?
Het is mijn kleine kinderhart dat me toe juicht: "Cupcakes en Unicorns!”
Mijn hart heeft genoeg aan weinig woorden. Het leidt tot een glimlach en energiekriebels in mijn buik. Energie die me weer aan het werk zal zetten en ook daar kan ik van genieten.

"Poeh hé, wat kan de weg tussen hoofd en hart toch oneindig ver van elkaar af liggen”, mijmer ik verder, terwijl mijn hoofd en hart een discussie beginnen. Ze gaan flink tegen elkaar in.

De donkere wolken ontlokken een traan, terwijl mijn hart begint te stralen.
En dan plots gebeurt er iets heel bijzonders.
Er ontstaat zomaar ineens een regenboog.
De regenboog die mijn hoofd met mijn hart verbindt: glitter met een toefje pastelkleuren.

Het hoofd en het hart, geen goed geen fout. De 1 kan ook echt niet zonder de ander. Want aan beide kanten van deze regenboog ben: IK.

En naar welke van de twee ik vandaag ook luister, beiden zijn waardevol voor dit moment. Want ik weet wat er zich aan het eind van de regenboog bevindt.

Dit artikel is geschreven door Meike Meinhardt.

Het hoofd en het hart, geen goed geen fout.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.