Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Miranda Meiners

Miranda is hypnotherapeut. Het is haar missie om je te laten inzien hoe je een leven creëert waarin geluk en balans centraal staan. Ze doet dit d.m.v. therapeutische hypnose sessies. Daarnaast is ze inspirator, beroepscoach, auteur bij o.a. Wendy Online en workshopleider.

Creëer een leven dat past bij jou.
Lees meer over Miranda
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Hypnose als therapie.12 jul. 2019 19:00
Hoezo luisteren naar je intuïtie als moeder?! Je weet het niet meer!18 apr. 2019 12:30
De kracht van weten wat je wilt tijdens kinderwens, zwangerschap en moederschap.03 jun. 2019 06:30
Mindset

Hypnosetherapie bij kinderen.

06 sep. 2019 om 06:30

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Moedeloos word ik ervan! De hoeveelheid pillen die kinderen moeten slikken omdat ze te druk zijn, last van hun darmen hebben, zich slecht kunnen concentreren, maagklachten hebben of in bed plassen. De lades van veel ouders, juffen en meesters liggen vol met medicijnen tegen ADD, ADHD, hoofdpijn en brandend maagzuur.

Loading...

Ik ben niet tégen medicijnen. Maar, heel vaak is het een lapmiddel en geen en oplossing voor dat wat er echt bij het kind speelt. Met hypnose doorbreek je de spiraal van: ‘Ik voel me niet goed, mag ik een pilletje?’ Hypnose zorgt ervoor dat het onderliggende probleem aan het licht komt, zodat dat opgelost kan worden en pilletjes overbodig worden.

anders gedrag, bedplassen en faalangst.

Deze klachten zie ik bij de kinderen die in mijn praktijk komen heel vaak:

  • Kinderen die op hun tiende nog in bed plassen.
  • Kinderen die worden gepest op school en zich volledig terugtrekken in hun eigen wereld.
  • Kinderen van gescheiden ouders waarbij de kinderen in het gezin ‘opeens’ ander gedrag gaan vertonen.
  • Kinderen die volledig dichtklappen op het moment dat ze moeten presteren, voor bijvoorbeeld een examen.
  • Kinderen die de hele tijd om zich heen kijken en zitten te wiebelen op hun stoel als ze moeten stilzitten van de juf of meester.

Ouders zijn vaak radeloos en stappen het medische circuit in. Er wordt een diagnose gesteld en het kind krijgt een stempel. Ouders, kind en omgeving gaan zich ernaar gedragen en daardoor wordt er nog eens extra nadruk op gelegd. Met als gevolg dat het kind zich anders gaat voelen dan zijn vriendjes en als het tegenzit, jarenlang medicijnen moet slikken.

de kracht van het kind.

Elk kind wordt geboren met een onbegrensde vreugde, een potentieel talent, oneindige liefde en een onuitputtelijke bron van creativiteit. De wereld ligt aan zijn/haar voeten. Vaak vergelijk ik een kind met een prachtige diamant met een fantastische schittering. In de loop van het leven, met al zijn uitdagingen en beproevingen, wordt deze diamant bedekt met lagen onverwerkte pijn, faalmomenten en emotionele blokkades. Hierdoor verdwijnt de schittering van de diamant en identificeert het kind zichzelf met al die lagen en wordt er vergeten dat er een geweldig potentieel onder zit. Hoe mooi is het dat je deze prachtige diamant weer kunt laten schitteren door gebruik te maken van de kracht van het kind zelf!

Hypnose bij kinderen.

Kinderen zijn bijzonder ontvankelijk voor hypnose, omdat het kritische brein nog niet zo sterk aanwezig is. Als je een kind bijvoorbeeld meeneemt in zijn eigen fantasiewereld door gebruik te maken van verbeeldingskracht, zal het onderbewuste brein (het brein dat we dagelijks 93% van de tijd gebruiken) alles wat binnenkomt direct voor waarheid aannemen. Stel dat je tegen een kind zegt: ‘Stel je voor dat je vier prachtige felle ballonnen krijgt die gevuld zijn met hele goede eigenschappen. De eerste ballon is geel en zit vol ontspanning en vrede. De tweede ballon is blauw en zit vol vertrouwen en kracht. De derde ballon is wit en zit vol met liefde en geluk. En de laatste ballon is groen en deze is gevuld met plezier.’ Een kind van zes jaar zal niet twijfelen en zich met elke inademing volledig vullen met al deze goede eigenschappen.

Bij het werken met kinderen is de leeftijd, de taalvaardigheid en de emotionele en cognitieve ontwikkeling van belang. Net zoals bij volwassenen blijft het kind de baas over zijn/haar eigen lichaam en gedachten. Daarnaast spelen de ouders ook een belangrijke rol in het slagen van de sessie. Vaak hebben de ouders een bepaalde wens die niet helemaal overeenkomt met de wens van het kind. Als dit het geval is, wordt er gekeken naar een harmonische driehoek tussen hypnotherapeut, ouders en kind.

Ik geef je graag een paar voorbeelden uit de praktijk.

Emma, 10 jaar oud. Ouders gescheiden.

Emma van tien was emotioneel dichtgeklapt na de scheiding van haar ouders. Na het intakegesprek zijn we direct aan de slag gegaan om het onderbewuste brein door middel van hypnose te bereiken. De hypnose stelde haar in staat om haar ouders te vergeven en bovendien te ontdekken dat het niet háár schuld is dat haar ouders zijn gescheiden. En, dat ze allebei nog steeds evenveel van haar houden. Een week later kreeg ik een appje van haar moeder: ‘Emma is weer het spontane en zelfbewuste kind van voor de scheiding.’

Tom, 14 jaar oud. Plast nog in zijn bed.

Tom (14 jaar) plast nog in zijn bed. Tijdens het intakegesprek kwam naar voren dat hij veel druk ervaart. Van zijn ouders, school en voetbalcoach. Altijd moet hij presteren. Hij is niet tevreden met een 8, als het een 10 kan zijn. Na 2 sessies is hij weer een vrolijke onbezorgde tiener, die zich niet meer hoeft te schamen. Hij plast niet meer in bed en kan dus gewoon gaan logeren bij vriendjes. Daarnaast maakt hij zich niet meer druk als hij geen 10 heeft gehaald op school. Op voetbal is hij niet meer boos als ze verliezen of als hij niet heeft gescoord.

Het is toch prachtig hoe het onderbewustzijn de programma’s gewoon kan ombuigen, precies zoals je het zelf wilt.

Werp al die lagen af en laat die prachtige diamant, jouw kind, weer vonkelen!

Dit artikel is geschreven door Miranda Meiners.

Hypnose zorgt ervoor dat het onderliggende probleem aan het licht komt, zodat dat opgelost kan worden en pilletjes overbodig worden.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.