Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Miranda Meiners

Miranda is hypnotherapeut. Het is haar missie om je te laten inzien hoe je een leven creëert waarin geluk en balans centraal staan. Ze doet dit d.m.v. therapeutische hypnose sessies. Daarnaast is ze inspirator, beroepscoach, auteur bij o.a. Wendy Online en workshopleider.

Creëer een leven dat past bij jou.
Lees meer over Miranda
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Hypnose als therapie.12 jul. 2019 19:00
Hypnosetherapie bij kinderen.06 sep. 2019 06:30
Hoe ga je mindful om met verdriet, pijn en tegenslag?28 okt. 2019 06:30
Mindset

Je angsten overwinnen.

04 nov. 2019 om 06:30

1 op de 5 mensen heeft dagelijks last van angst. Angst is eigenlijk bedoeld als een natuurlijk overlevingsmechanisme dat je leven redt. Als er gevaar dreigt krijgt ons lichaam het signaal dat het tijd is om te vluchten of te vechten; je voelt angst. Door de aanmaak van de hormonen cortisol en adrenaline sta je meteen op scherp. Maar, wanneer angst langzaam je leven in sluit en uiteindelijk leidt tot paniekaanvallen, of een overheersend angst-gevoel, kan het je leven enorm gaan beheersen.

Loading...
Help, een paniekaanval.

Een paniekaanval is een felle piek van veel angst ineens; een opwelling van angst. Stresshormonen gieren letterlijk door je lichaam. Je voelt je angstig en bang en juist die angst versterkt de paniekaanval nog eens. Als de paniek weer voorbij is, ben je vaak helemaal uitgeput. Je lichaam heeft heel hard moeten werken om te zorgen van de aanmaak van zoveel stresshormonen.

Herken je deze symptomen?

  • Hartkloppingen, zweten, koude rillingen, duizeligheid, trillen.
  • Een versnelde, oppervlakkige ademhaling.
  • Benauwdheid of een vervelend gevoel op je borst.
  • Tintelingen of een doof gevoel in handen en/of voeten.
  • Droge mond, misselijkheid, maagpijn, braken of diarree.
  • Hoofdpijn, rood worden, het gevoel flauw te zullen gaan vallen.
  • Verwarring: niet meer goed weten wie of waar je bent.
  • Het gevoel dat je de controle over jezelf verliest, gek wordt of doodgaat...

Op momenten als deze, overheerst de angst in je lichaam. Tijdens een paniekaanval kun je niet meer redelijk denken. Je haalt je van alles in je hoofd en bent ervan overtuigd dat er echt iets ergs aan de hand is, omdat de lichamelijke symptomen zo heftig zijn.

Angst zorgt ervoor dat je nadenkt, voordat je doet.

Een paniekaanval gaat vanzelf weer voorbij. Je lichaam is niet in staat om lang in de hoogste staat van paraatheid te zijn. Je merkt vanzelf dat je ademhaling weer zakt en angstgevoelens meer naar de achtergrond verdwijnen.

Er is een reden dat je lichaam angst veroorzaakt. Je lichaam wil je daarmee waarschuwen. Angst is een van de vier basisemoties die je hebt: bang, boos, bedroefd of blij zijn. Het is dus doodnormaal, gezond én nodig. Als je geen angst zou kennen, loop je zonder problemen, fluitend een drukke snelweg over. Angst zorgt ervoor dat je heel goed nadenkt voordat je dat gaat doen. Het is een prachtig systeem wat we de hele dag met ons meedragen. Maar, het wordt lastig als het in allerlei situaties de overhand neemt. Dan ben ik er om te helpen.

Wekelijks komen er cliënten naar mijn praktijk, omdat ze last hebben van de angst die ze ervaren, paniekaanvallen hebben, faalangst hebben, angst om te vliegen hebben, angst voor de tandarts, angst dat een dierbare iets zal overkomen, angst voor honden, spinnen.. etc.

Een voorbeeld uit mijn praktijk.

Twee maanden geleden kwam er een vrouw van 73 jaar in mijn praktijk. Ze zei: “Miranda, ik leef mijn hele leven al in angst en ik ben er klaar mee. Ik ben gezond en wil de laatste periode van mijn leven zonder paniekaanvallen”. Deze dame is bang om te autorijden, bang dat haar kinderen en kleinkinderen iets overkomt, bang om ergens alleen naartoe te gaan en bang voor naalden.

Tijdens de intake kwam naar voren dat haar moeder veel last had van paniekaanvallen. Ze was ook heel beschermd opgevoed. Als kind zijn je ouders je voorbeeld. Je neemt nu eenmaal gedrag van ze over. Ze gaf aan dat haar angst, op een schaal van 1 tot 10 (waarbij 10 het hoogst is) op 9 zit.

Angst is een emotie en emoties zitten opgeborgen in je onderbewustzijn. Het onderbewustzijn zit vol met geprogrammeerde programma’s. Met hypnose is het mogelijk om deze aan te spreken. Tijdens de eerste sessie ben ik dan ook in hypnose naar het programma gegaan dat verantwoordelijk is voor angst. Deze kon direct teruggebracht worden naar level 4. Vergeet niet dat je angst ook nodig hebt om te kunnen functioneren. Het is dus niet mogelijk om angst naar level 0 te brengen. Maar, het verschilt wel per onderwerp. Angst voor spinnen kun je b.v. wel terugbrengen naar level 0.

In de tweede sessie gingen we terug in haar leven met een regressietechniek om te onderzoeken waar en wanneer de angst is ontstaan. Op deze manier haal je de triggers ervan af en keert de angst voor b.v. vliegen ook niet meer terug. Bij deze dame bleek dat zij als kind (4 jaar oud) bij haar ouders in de auto zat en dat haar moeder gilde omdat er een auto bijna een botsing veroorzaakte. Haar moeder vond het niet prettig om alleen naar buiten te gaan en had dit gevoel aan haar kind overgedragen.

Toen ik haar zag voor een derde sessie gaf ze aan dat ze zich veel vrijer voelde en alleen naar de supermarkt durfde te gaan. Ze voelde zich ook veel zekerder in de auto, maar wilde nog wel graag dat haar man naast haar zat. De druk in haar maag en zwetende handen waren ook sterk verminderd. Fantastisch! Haar eigen onderbewustzijn was al flink aan het werk.

Tijdens de vierde sessie hebben we de puntjes op de i gezet. Voor haar angst voor prikken heb ik een snelle techniek toegepast. Het heet OldPain2Go. Met deze techniek spreek ik direct dat deel van het onderbewustzijn aan dat verantwoordelijk is voor deze angst. Daarna ben ik met regressie weer terug gegaan in haar leven. We kwamen nu uit bij de leeftijd van 6 jaar. Ze zit voor de televisie en kijkt naar een oorlogsfilm. Haar ouders zijn in de keuken en zij is doodsbang. Er worden mensen doodgeschoten en ze kan niks doen. Ze voelt totale onmacht. Dit is het moment waar we naar zochten. Nadat ik aan de slag ben gegaan met het verwerken hiervan komt ze uit hypnose.

Welke keuze maak jij?

Afgelopen week kwam ze me een bloemetje brengen. Ze was alleen naar me toegereden en ze straalde. Ze was zo blij met het resultaat. Ze zei: “dit had ik jaren eerder moeten doen, maar wat ben ik blij dat ik bij jou terecht ben gekomen. Er is letterlijk een last van mijn schouders gevallen."

Hoe geweldig dat deze stoere dame na al die jaren nu een ander, zorgelozer, leven kan leiden. Speelt angst ook in jouw leven een (te) grote rol? Kom in actie om je angst aan te pakken, je bent het waard. :).

Dit artikel is geschreven door Miranda Meiners.

Angst heeft een functie; het wil je waarschuwen voor gevaar.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.