Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Sascha Schefferlie

Sascha Schefferlie is maatschappelijk werker met de specialisatie 'Creativiteit in de hulpverlening'. Ze helpt vrouwen bij het maken van de juiste keuzes in hun sociale leven, relaties en werk.

Lees meer over Sascha
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Stress loslaten16 sep. 2023 00:00
Lief zijn voor jezelf: zo stel je grenzen.28 okt. 2020 07:00
Afvallen volhouden, zo doe je dat.30 sep. 2020 07:00
Mindset

Ook doen wat eng is, is puur jezelf zijn.

11 okt. 2018 om 08:30

Vaak maken we de dingen die we spannend vinden in ons hoofd eerst heel erg groot, door erover te piekeren. We wegen de goede argumenten tegen de slechte af en hoe langer we in rondjes piekeren, hoe minder goede argumenten er over blijven. Hoe voorkom je dat? Hoe blijf je dan toch puur jezelf? Lees het hier, in het blog van Sascha.

Loading...

'Waar is de wc?' vraag ik schuchter aan de barman.
Hij wijst me naar de hoek van de zaak.
Ik loop de trap af en sta oog in oog met een gedicht.
Het beschrijft hoe ik me voel.
In de penarie.
Want ze is er nog niet en ik weet niet of ze überhaupt op onze eerste afspraak komt...

Vaak maken we de dingen die we spannend vinden in ons hoofd eerst heel erg groot, door erover te piekeren.
We wegen de goede argumenten tegen de slechte af en hoe langer we in rondjes piekeren, hoe minder goede argumenten er over blijven.

Hoe voorkom je dat?
Hoe blijf je dan toch puur jezelf?

Door te kiezen voor een tegenovergestelde strategie.
Say what?
Probeer bij een nieuwe piekerronde een keuze te maken, die je anders nooit maakt.
Verder niet over nadenken, maar kies het tegenovergestelde van wat je normaal gesproken doet, ook als je dat freaking eng vindt.

Denk je dat ik het durfde om deze nieuwe vriendin te ontmoeten die ik via een app had leren kennen, niet wetende of ze écht zou zijn en of ik nog heelhuids thuis zou komen?
Denk je echt dat ik het easypeasy vond om in m’n eentje een nieuwe hotspot in te gaan en te wachten op een afspraak, die mogelijk niet op komt dagen?
Denk je dat ik niet overspoeld werd met gedachten als ‘wat nou als zij veel toffer is dan ik en ik niets boeiends te melden heb?’

Door te doen wat eng is, maak je de mooiste avonturen mee, ontmoet je bijzondere mensen en ervaar je dat je midden in het leven staat!
Ook doen wat eng is, is puur jezelf zijn.

Kies daarom vandaag voor een tegenovergestelde strategie en stretch jezelf.

Dit blog is geschreven door Sascha Schefferlie.

Door te doen wat eng is, maak je de mooiste avonturen mee, ontmoet je bijzondere mensen en ervaar je dat je midden in het leven staat!

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.