Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Naomi Kramer

Naomi Kramer is Endo Food Coach. Nadat ze gediagnosticeerd werd met een ernstige vorm van endometriose, ging de knop om. Doordat ze haar voedingspatroon en leefstijl ging aanpassen verminderden haar endo-klachten.

Live your Endo life!
Lees meer over Naomi
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Zo verminder je ontstekingen bij endometriose.15 apr. 2019 06:30
Recept: een heerlijke gluten,- lactose,- en suikervrije moederdagtaart.10 mei 2019 06:00
Recept: gevulde puntpaprika's.26 jul. 2019 11:00
Recepten

Recept: gezonde én lekkere haverkoeken.

02 sep. 2019 om 06:30

Je wilt gezond eten, maar hebt af en toe (ok, best vaak), ook zin in koekjes bij je koffie of thee. Graag deel ik mijn recept voor heerlijke haverkoeken met je. Makkelijk te maken en heel erg lekker. Enjoy!

Loading...

Dit recept is voor 8 koeken. Verdubbel de hoeveelheden als je meer koeken wilt maken; de ervaring leert dat ze zo op zijn. :)

Dit heb je nodig.
  • 100 gr boekweitmeel
  • 50 gr havermout of boekweitvlokken
  • 50 gr ongebrande notenmix (b.v. amandelen, hazelnoten, cashewnoten, walnoten)
  • 1 ½ theelepel kaneel
  • 1 theelepel gember
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 3 medjooldadels of 5 gedroogde abrikozen
  • 30 gr rozijnen
  • 3 eetlepels ahornsiroop*
  • 100 gram roomboter
  • 3 eetlepels water

* Als je niet gewend bent om sugarfree te eten, dan kun je de koeken iets zoeter maken door de ahornsiroop te vervangen door 30 gram kokosbloesemsuiker.

Zo maak je het.

Verwarm de oven voor op 180° en zet alle ingrediënten alvast klaar. Laat de rozijnen en dadels even in lauw water wellen. Maal de havermout of boekweitvlokken fijn in de keukenmachine en doe deze in een grote kom. Voeg de rest van alle droge ingrediënten daarbij en roer even om. Hak de noten fijn en voeg ze ook toe.

Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg ze samen met de rozijnen toe aan de grote kom. Verwarm de roomboter of kokosolie in een pannetje totdat deze is gesmolten. Voeg deze samen met wat water toe aan de grote kom en roer het geheel door totdat het een beslag wordt en alles goed gemixt is.

Vervolgens maak je 8 grote koeken op bakpapier op een ovenplaat. Schuif ze in de oven en laat ze ongeveer 12 tot 15 minuten bakken, afhankelijk van de dikte van je koeken. Als ze klaar zijn, laat ze dan eerst goed afkoelen.

De haverkoekjes kun je het beste in een weckpot bewaren. Zo blijven ze het langst lekker knapperig.

Leuk als je hieronder laat weten of je de koeken lekker vond! :)

Dit artikel is geschreven door Naomi Kramer.

De ervaring leert dat deze koeken zo op zijn.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.