Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Nynke Nijman

Drs. Nynke Nijman is psycholoog en relatietherapeut, met een specialisatie en grote interesse in seksuologie (NVVS geregistreerd). Al van jongs af aan kon ze zich verbazen over het gebrek aan kennis en misvattingen die er bestaan over seks.

Lees meer over Nynke
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Psoas, de spier van je ziel.26 feb. 2021 09:00
Wat blijft er van liefde over als je ziek wordt?22 feb. 2021 06:30
Een blik, een glimlach, een streling; investeer in intimiteit.09 feb. 2021 13:00
Seks (en relaties)

We versieren niet meer.

16 sep. 2019 om 08:00

Vorige week sprak ik drie keer mannen die me iets vertelden dat me flink verbaasde. Zij ervoeren namelijk allemaal hetzelfde probleem: er wordt niet meer versierd. In de kroeg, in de club, tijdens een feestje. Nergens waar zij kwamen zagen zij nog de mogelijkheid om te flirten met dames. En dit lag niet alleen aan de dames, maar ook aan deze mannen.

Loading...

Dat vonden ze een vervelend probleem, want deze vrijgezelle veertigers zouden graag weer in contact komen met leuke vrouwen.

Oogcontact.

Deze mannen hebben 20 jaar geleden geleerd om vrouwen te versieren door oogcontact met ze te zoeken, een praatje te maken en samen een dansje te doen. Maar nu lijkt daarvoor geen plek meer te zijn. Als ze met vrienden op stap gaan, wordt er verwacht dat zij de avond met die vrienden doorbrengen. En hetzelfde geldt voor dames. Er is immers al zo weinig tijd om elkaar te zien. Maar, het voelt ook makkelijker om bij hun vrienden te blijven. Het is vertrouwd en ze hoeven niet uit hun comfort zone te stappen om versiertrucs uit de kast te halen. Want, eerlijk, die zijn ze (lees; we) met de jaren kwijtgeraakt.

Door alle nieuwe mogelijkheden die er zijn gekomen om met elkaar te communiceren, zijn we vergeten hoe het is om 1 op 1 met iemand contact te hebben en contact te leggen. We weten niet meer hoe we moeten flirten, versieren, drankjes aanbieden of dansen, zonder dat we elkaar eerder hebben gezien. We ontmoeten elkaar tegenwoordig namelijk al eerder, op de telefoon. Of via het internet. Nummers worden uitgewisseld, profielen worden bekeken en met een bak aan voorkennis gaan we op een date.

Is online Daten makkelijker?

Dit allemaal omdat het veiliger is en efficiënter in tijd, althans dat denken we. We denken dat we minder kwetsbaar zijn als we eerst wat berichtjes sturen, de ander een beetje 'kennen' en kunnen aftasten of de ander ons wel interessant vindt zodat we niet bij voorbaat al een blauwtje lopen.

Maar wat blijkt: mannen van veertig plus willen weer versieren en hun charmes in de strijd gooien! Ze willen met een vrouw naar huis gaan, in plaats van met een telefoonnummer.

Gooi je haar los.

Dus dames, voor jullie die nog een veertigjarige man zoeken, gooi je haren los en waag het erop. Mannen willen versieren en willen hun best doen om jouw hart te veroveren. Ze moeten er alleen even aan herinnerd worden hoe het ook alweer ging...
Als jij nou begint?

Dit artikel is geschreven door Nynke Nijman.

We weten niet meer hoe we moeten flirten, versieren, drankjes aanbieden of dansen, zonder dat we elkaar eerder hebben gezien.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.